العمر : 48عدد الرسائل : 1157بلد الإقامة : القاهرةاحترام القوانين : العمل : الحالة : نقاط : 6855ترشيحات : 19الأوســــــــــمة :
موضوع: اللحمة الباردة بالصور 28/12/2011, 12:13
<blockquote class="postcontent restore ">
السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
اخواتى الاعزاء حبيت اقدم لكم اليوم طريقه اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو او لحمه الزنقات كلها مسميات لنفس النوع هو عباره عن عامود من اللحمه يوجد فى فخد البقره و هو من الاصناف الرائعه و الشيك و اللذيذه و خاصه فى العزائم التى على الابواب وكمان بيعطى كميه كبيره و ممكن يتعمل قبل العزومه بمده ودا بيوفر مجهود كبير
بسم الله نبدأ المقادير عامود تلبينكو(عامودى وزنه 1 و نصف كيلو ) 2 جزره (نقشرها و ناخذ منها عامودين ) 2 بصله متوسطه 1 طماطم فصوص ثوم كرفس ملح /فلفل/ جنزبيل /خيط 2 ملعقه سمن
الطريقه نحضرالسيخ الخاص بالمشاوى (او سكين بحد طويل وهذا ما استخدمته ) و نبدأ نعمل فتحه فى منتصف العامود و نلف السكين و نضغط عليه للداخل كأننا بنقور اللحمه حتى نصل للناحيه الاخرى
نبدأ ندخل الجزر من الفتحه و نضغط عليه للداخل و الجزره التانيه من الناحيه الاخرى (ممكن بدل الجزر نعمل شقوق فى اللحم و نضع فصوص الثوم بها )
نبدأ فى لف عامود اللحم بالخيط
نضع السمن فى الوعاء و عندما يسخن نضع اللحم و نحمر اللحم من جميع الجهات بواسطه التقليب المستمرحتى تتحمر من جميع الجهات
نضع باقى الجزر و البصل و الثوم و الكرفس و الملح و الفلفل و الجنزبيل
ثم نغطى الوعاء و نهدى النار و نتركها حتى تنزل مائها و تشربه مع التقليب من حين لاخرحتى تتسبك ثم نزودها مقدار كوب من الماء و نتركها حتى تنضج على نار هادئه
نتركها تبرد ثم نضعها فى التلاجه ثم نخرجها و نفك الخيط و نقطعها بالسكين الكهرباء او العاديه ( بس تكون حاميه ) الى ترنشات غير سميكه و نصفى صوص اللحم
ترص فى طبق التقديم و يسخن الصوص و يوضع عليها
و يمكن تقدم بارده بدون صوص
و يقدم جنبها خضار سوتيه او مشوى او بطاطس محمره و هذا ما يفضله الجميع
اخواتى الاعزاء ممكن توضع فى الفرزير فى علبه محكمه بعد تقطيعها بس بنفس ترتيبها و نخرجها يوم العزومه او الضيوف المفاجئه ممكن بقسم العامود و اعمل نصفه بالجزر و نصفه بالثوم وكل عام وانتم بخير اترككم فى رعايه الله و امنه
منقول وجزا الله صاحبة الموضوع كل الخير
</blockquote>
moh_ramadan مشرف
العمر : 58عدد الرسائل : 1030بلد الإقامة : مصراحترام القوانين : العمل : نقاط : 6260ترشيحات : 14الأوســــــــــمة :
الله ... الله جوعتينا يا أستاذة رانيا .. تسلم إيديكي .. وشكرا على الأكلة الجميلة .. وفي إنتظار المزيد . وسؤال جانبي : ليه في وصف بياناتك .. متعكر .. اللحمة اتحرقت والا إيه ...
رانيا نور الدين مشرفة
العمر : 48عدد الرسائل : 1157بلد الإقامة : القاهرةاحترام القوانين : العمل : الحالة : نقاط : 6855ترشيحات : 19الأوســــــــــمة :
الله ... الله جوعتينا يا أستاذة رانيا .. تسلم إيديكي .. وشكرا على الأكلة الجميلة .. وفي إنتظار المزيد . وسؤال جانبي : ليه في وصف بياناتك .. متعكر .. اللحمة اتحرقت والا إيه ...
وانا اقول صفحتي منورة ومشرقة اتاري استاذنا محمد مشرفني
انا متعكرة استاذي من الحال اللي في البلد مش قادرة اكون غير كدة حاليا ومستاءة اوي ويمكن كمان عشان امتحانات ولادي شغالة متوترة
لاعدمنا مرورك ولا تواجدك بيننا يارب
moh_ramadan مشرف
العمر : 58عدد الرسائل : 1030بلد الإقامة : مصراحترام القوانين : العمل : نقاط : 6260ترشيحات : 14الأوســــــــــمة :
ما شاء الله .. ما شاء الله إيه المواهب دي يا أستاذة .. خلاص بقى يا أستاذة .. كده خالصين زي ما كنتي السبب في ظهور موهبتي اللي بتقولوا عليها .. الظاهر أنا كمان بقيت السبب في ظهور موهبتك . في إنتظار المزيد في منتدى الخواطر .. ومبروك علينا موهبة جديدة . وأشكرك على هذه الخاطرة الجميلة .. وبارك الله فيكي .
رانيا نور الدين مشرفة
العمر : 48عدد الرسائل : 1157بلد الإقامة : القاهرةاحترام القوانين : العمل : الحالة : نقاط : 6855ترشيحات : 19الأوســــــــــمة :
ما شاء الله .. ما شاء الله إيه المواهب دي يا أستاذة .. خلاص بقى يا أستاذة .. كده خالصين زي ما كنتي السبب في ظهور موهبتي اللي بتقولوا عليها .. الظاهر أنا كمان بقيت السبب في ظهور موهبتك . في إنتظار المزيد في منتدى الخواطر .. ومبروك علينا موهبة جديدة . وأشكرك على هذه الخاطرة الجميلة .. وبارك الله فيكي .
العفو العين لاتعلى على الحاجب
انا تلميذكم
بيان هام عضو متقدم
عدد الرسائل : 644بلد الإقامة : مصراحترام القوانين : العمل : الحالة : نقاط : 6586ترشيحات : 7الأوســــــــــمة :